Monday, October 10, 2011

Chrome Remote Desktop

Postoje razne aplikacije za kontrolu desktopa na daljinu: Vinagre, TeamViewer,.... tako da je i Google pripremio svoju - Chrome Remote Desktop. Ova Chrome aplikacija uveliko olaksava posao zato sto radi svudje dje moze i Chrome pretrazivac, znaci funkcionise na vecini operativnih sistema.

Da bi je instalirali potrebno je da predhodno imamo instaliran Google Chrome pretrazivac, a zatim iz Chrome Web Store-a da instaliramo Remote Desktop.
Kada startujemo aplikaciju pojavice se meni sa jednostavnim i jasnim opcijama: da li zelimo da damo nekom pristup (Share This Computer) ili da pristupimo necijem komjuteru (access a shared computer).
Ukoliko zelimo da nekome damo pristup nasem racunaru, kliknemo Share this computer i u tom trenutku Remote Desktop ce nam prikazati jedinstveni kod za nas racunar koji vazi samo za trenutno logovanje.
A ukoliko zelimo da pristupimo tudjem racunaru, potrebno je da kliknemo na Access a shared computer i zatim da unesemo jedinsveni kod za taj racunar u polje i kliknemo Connect.

No comments:

Post a Comment